Bro / Mikkelborg / Mazur

Bro / Mikkelborg / Mazur

Gnisten præsenterer tre af de helt store indenfor dansk jazz på Gnistens scene!

Det er med stor glæde, at Gnisten kan præsentere en trio af de største kapaciteter indenfor dansk jazz på en gang på en scene.

KONCERT MED SIDDE- OG STÅPLADSER

Gør dig klar til at blive fanget af en musikalsk tour de force, når Gnisten stolt præsenterer en trio af dansk jazz mest sublime kunstnere. Jakob Bro, Palle Mikkelborg og Marilyn Mazur vil forene deres enestående talenter og skabe en uforglemmelig aften fyldt med sfæriske lydmalerier og dybfølte øjebliksbilleder.

Den 25. maj 2024 bliver Gnisten forvandlet til et jazzens tempel, hvor du kan opleve en unik fusion af generationer, stilarter og musikalsk passion. Den anmelderroste jazzguitarist Jakob Bro, sammen med den legendariske trompetist Palle Mikkelborg og den virtuose percussionist Marilyn Mazur, vil tage dig med på en rejse gennem deres musikalske livsrejser.

Politiken gav 6 hjerter til jazzguitaristen Jakob Bros album Returnings (ECM Records) med Palle Mikkelborg, som de vækker til live på Gnisten. Med sig har de percussion-ikonet Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier.

I et spontant og udforskende territorium mødes tre af dansk jazz største kapaciteter fra hver sin generation og maler et sfærisk og dybtfølt melodisk øjebliksbillede. Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes.

Det er en søgen efter mening. Hvis jeg må blive så højtflyvende. Er der en mening, og hvis der er, kan jeg forstå den og være med? Sådan forklarer Palle Mikkelborg sin musiske livsrejse i Jørgen Leths og Andreas Koefoeds film Music For Black Pigeons, der er blevet vist på filmfestivaler i hele verden.

Palle Mikkelborg (f. 1941) og Marilyn Mazur (f. 1955) deler en lang musikalsk historie. Mazurs bidrag til Palle Mikkelborgs ambitiøse storværk Aura, dedikeret til og indspillet med Miles Davis, førte til, at den danske percussionist i midten af 80?erne kom med i Davis band og senere turnerede med Gil Evans, Wayne Shorter og Jan Garbarek.

Jakob Bro (f. 1978) har udgivet 16 albums som bandleder og blev et anerkendt navn på den internationale jazzscene efter at have spillet med Paul Motian, Tomasz Stanko, Lee Konitz m.fl.

Efter at have krydset veje i en årrække dannede Jakob Bro og Palle Mikkelborg en ny konstellation i forbindelse med to koncerter på Copenhagen Jazz Festival for ti år siden. Gradvist fødtes idéerne til deres første, fælles studiealbum Returnings.

Albummet udkom på ECM Records i 2018 til store anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor musikredaktør Thomas Michelsen gav seks ud af seks hjerter under overskriften: Returnings er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.

Efter en kort pause fra scenen vendte Mikkelborg tilbage i samspil med Jakob Bro og Marilyn Mazur på en magisk aften i DR Koncerthusets koncertsal, som nu bliver dokumenteret af ECM Records på albummet Strands.

I 2024 tager denne trio på releaseturné rundt i Skandinavien og Europa, hvor de bl.a. spiller en række eksklusive koncerter med den tyske cellist Anja Lechner og japanske Midori Takada i et kommisioneret samarbejde fra Pierre Boulez Saal i Berlin.

?????? Som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.? Politiken (Returnings) 
????? Åndeligt og andægtigt ? Berlingske (Returnings)
????? En lille time i de tres selskab, og verden havde forrykket sig. Vante rammer havde forskubbet sig ? trods momenter med åbenlys skønhed og dvælende ro ? GAFFA (live)
????? Det er musik fyldt med stor alvor og ro, måske ligefrem tro, men den fremstår uendeligt smuk og åben for fortolkning og fordybelse ? Kulturen.nu (live)

Palle Mikkelborg, Jakob Bro, Marilyn Mazur · Strands

FEATURED ARTISTS
Palle Mikkelborg: trumpet, flugelhorn;
Jakob Bro: guitar;
Marilyn Mazur: percussion

Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Marilyn Mazur - Gefion

Siddepladser/ståpladser
Koncerten er med siddepladser og ståpladser efter først til mølle-princippet. Er du handicappet eller har brug for en siddeplads af anden grund, så kontakt os gerne på forhånd, så vi kan reservere en plads til dig. 

Praktisk info

Her følger lidt praktisk info, der gælder for alle vores events og koncerter.

Som medlem af Gnisten-Musikværket Ry får du 10% rabat på billetten.

Meld dig ind her, og brug dine medlemsoplysninger ved billetkøb.

Parkeringspladserne tæt på Gnisten er reserveret til folk med gangbesvær.

Så allerbedst er det, hvis du kommer til fods, på cykel eller med tog - der er kun 300 m. at gå fra stationen i Ry, så det er ingen sag. Gnisten finder du på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter den høje skorsten!! 

Er du i bil, så sæt den på p-pladserne ved indkørslen til Møllevej eller på Mølleskolens parkeringsplads (indgang fra Gudrunsvej).

Vi knokler med at gøre Gnisten fin, stemningsfuld og helt fantastisk!

Der er adgang for dårligt gående og folk i kørestol via indgangen i vores have. Her er der også et toilet med handicapadgang. Der er gelænder ved trappen på forsiden af huset.

Sig til, hvis du har brug for hjælp til at komme ind.

Gnisten er et spillested med højt til loftet og plads til unikke musikalske oplevelser. Stedet er båret af hjerteblod, engagement og ambitiøse frivillige med rødder i det lokale.

Det gamle varmeværk midt i Ry er efter en kæmpe indsats af frivillige omdannet til et intimt spillested, hvor både musikere og bands på vej og veletablerede navne optræder.

Find Gnisten på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter vores høje skorsten!

Tid

Sted

Gnisten i Ry, Møllevej 22, 8680 Ry, Danmark