Henrik Lindstrand & Halvcirkel

Henrik Lindstrand & Halvcirkel

Henrik Lindstrand udgiver nyt album og tager på turné med strygekvartetten Halvcirkel

Køb billetter (få tilbage)

325 kr. + gebyr 10 kr. Medlemsrabat: 10%

Henrik Lindstrand udgiver nyt album og tager på turné med strygekvartetten Halvcirkel

Efter en kritikerrost klavertrilogi vender Henrik Lindstrand tilbage med et nyt album, der fører lytteren ind i en suggestiv klangverden med et strygeorkester som bagtæppe til tolv melodiske fortællinger. I forbindelsen med albummet giver Henrik Lindstrand syv danske sensommerkoncerter ledsaget af strygekvartetten Halvcirkel.

Den anerkendte komponist og pianist Henrik Lindstrand, kendt fra bandet Kashmir som multiinstrumentalist og lydtroldmand, og med en sideløbende succesfuld karriere som film- og spilkomponist, har de seneste år udgivet en solotrilogi med et kreativt benspænd om kun at bruge klaver.

Et stadigt voksende publikum har siden trilogiens debutplade Leken (2017) taget Lindstrands minimalistiske solokompositioner til sig; de bliver ofte brugt som lydspor i folks hverdag til fordybelse og ro, men også i livets vendepunkter som bryllupper, skilsmisser og sågar fødsler.

Nu er tiden moden til at udvide den klanglige pallette og det suggestive spektrum, som lytterne kan træde ind i. Lindstrand udgiver således sit fjerde soloalbum Klangland på One Little Independent (Björk, Asgeír, Tusks).

Klangland er en genrehybrid. Den har et cinematisk, billedskabende præg, med påvirkning fra nogle af vor tids største soundtrack-skabere Ryuichi Sakamoto, Thomas Newman og Ennio Morricone. Men forkærligheden til den svenske folklore og den melankolske undertone høres også. Om albummet siger Lindstrand selv:

?Jeg prøver at fortælle ordløse historier med mine melodier, som jeg håber at lytteren vil træde ind i og skabe sine egne billeder til. Mine egne inspirationer kommer hovedsagelig fra naturen, hverdagen og mine nære relationer, ikke noget dramatisk som sådan. For mig er Klangland blevet en slags dagbog over de seneste to års tid, som det har taget at få melodierne på plads.?

Strygerne på pladen er indspillet i Berlin i samarbejde med dirigent Robert Ames (The London Contemporary Orchestra, Philip Glass, Jonny Greenwood) og lydtekniker Francesco Donadello (Hildur Gudnadóttir, Jóhann Jóhannsson), og udtrykket på albummet bærer i høj grad præg af netop dette samarbejde.

Netop på grund af strygernes fremtrædende rolle, har Lindstrand i livesammenhænge allieret sig med strygekvartetten Halvcirkel med hvem han spiller syv danske sensommerkoncerter rundt i hele landet. 

Halvcirkel har i de seneste år har modtaget en del opmærksomhed både herhjemme og internationalt med deres blide, men alligevel udtryksfulde lyd, der trækker på ny klassisk musik, minimalisme og improvisation. Halvcirkel udfordrer det traditionelle billede af den klassiske strygekvartet og åbner op for formatet ved bl.a. spille uden noder og frit improvisere både i og uden for kompositionerne. Halvcirkel stræber efter at frigøre sig fra regler og idealer om, hvad en strygekvartet er for at opnå større sammenhængskraft og autenticitet.

Musikalske smagsprøver
Henrik Lindstrand - Enghave Lys /P8 Jazz Live
Henrik Lindstrand - CPH-ARN

 

Praktisk info

Her følger lidt praktisk info, der gælder for alle vores events og koncerter.

Som medlem af Gnisten-Musikværket Ry får du 10% rabat på billetten.

Meld dig ind her, og brug dine medlemsoplysninger ved billetkøb.

Parkeringspladserne tæt på Gnisten er reserveret til folk med gangbesvær.

Så allerbedst er det, hvis du kommer til fods, på cykel eller med tog - der er kun 300 m. at gå fra stationen i Ry, så det er ingen sag. Gnisten finder du på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter den høje skorsten!! 

Er du i bil, så sæt den på p-pladserne ved indkørslen til Møllevej eller på Mølleskolens parkeringsplads (indgang fra Gudrunsvej).

Vi knokler med at gøre Gnisten fin, stemningsfuld og helt fantastisk!

Der er adgang for dårligt gående og folk i kørestol via indgangen i vores have. Her er der også et toilet med handicapadgang. Der er gelænder ved trappen på forsiden af huset.

Sig til, hvis du har brug for hjælp til at komme ind.

Gnisten er et spillested med højt til loftet og plads til unikke musikalske oplevelser. Stedet er båret af hjerteblod, engagement og ambitiøse frivillige med rødder i det lokale.

Det gamle varmeværk midt i Ry er efter en kæmpe indsats af frivillige omdannet til et intimt spillested, hvor både musikere og bands på vej og veletablerede navne optræder.

Find Gnisten på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter vores høje skorsten!

Tid

Sted

Gnisten i Ry, Møllevej 22, 8680 Ry, Danmark

Pris

325 kr. + gebyr 10 kr. Medlemsrabat: 10%

Køb billetter (få tilbage)