Jakob Bro solo

Jakob Bro solo

Glæd dig til solokoncert med Jakob Bro - dansk kapelmester, komponist, minimalist, improvisator og guitarist!

Jakob Bro  - en af dansk jazz' mest hyldede guitarister på Gnisten! 

En af dansk jazz' mest hyldede guitarister, Jakob Bro, giver en eksklusiv solokoncert i Gnistens intime rammer, når han optræder med sit eksperimenterende solo-format d. 9. marts 2023.

Bro har de seneste år udforsket solo-formatet til en række udvalgte koncerter i blandt andet Japan, Estland, Tyskland og Danmark. At opleve Bro solo er som at komme helt ind i maskinrummet, hvor klangfarver, stemninger og temaer udfoldes og udforskes. Bro har selv beskrevet det som at være til stede i hans øvelokale. Man mærker en anderledes legende tilgang, hvor der eksperimenteres med lyden, fra det helt skrøbelige til det støjende og skrattende. Men samtidig med Bros klare sans for atmosfære og lyrisk skønhed.

Om Bros seneste solokoncert skrev Aarhus Stiftstidende: "Ingen anden dansk guitarist er i stand til - og tør - hoppe ud i improvisationer, hvor kontrol og de frie tøjler går så godt i spænd. Og ofte lød det altså, som om der var et helt hold bag ham" og kvitterede med 5 stjerner.
 
Jakob Bro (1978) er dansk kapelmester, komponist, minimalist, improvisator og guitarist. Han har i godt tyve år givet os uforglemmelige musikalske oplevelser både på album og på scenen. I samarbejder med danske og internationale profiler har Jakob Bro vist facetter af sin særlige melodisans og grundlæggende æstetiske formgreb, som synes at hæve sig over tid og sted. Han er signet på det internationalt anerkendte pladeselskab ECM Records, og han har turneret i Japan, Kina, Sydkorea, Australien, Brasilien, Argentina, Columbia, Sydafrika, USA og hele Europa.
 
Musikalsk smagsprøve
 
Dørene åbner
Dørene åbner kl. 19.00.

Kom i god tid og nyd stemningen, det gode selskab og en god, lokal øl eller et dejligt glas vin!

Foto: Karolina Zapolska 

Praktisk info

Her følger lidt praktisk info, der gælder for alle vores events og koncerter.

Som medlem af Gnisten-Musikværket Ry får du 10% rabat på billetten.

Meld dig ind her, og brug dine medlemsoplysninger ved billetkøb.

Parkeringspladserne tæt på Gnisten er reserveret til folk med gangbesvær.

Så allerbedst er det, hvis du kommer til fods, på cykel eller med tog - der er kun 300 m. at gå fra stationen i Ry, så det er ingen sag. Gnisten finder du på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter den høje skorsten!! 

Er du i bil, så sæt den på p-pladserne ved indkørslen til Møllevej eller på Mølleskolens parkeringsplads (indgang fra Gudrunsvej).

Vi knokler med at gøre Gnisten fin, stemningsfuld og helt fantastisk!

Der er adgang for dårligt gående og folk i kørestol via indgangen i vores have. Der er gelænder ved trappen for forsiden af huset.

Sig til hvis du har brug for hjælp til at komme ind.

Gnisten er et spillested med højt til loftet og plads til unikke musikalske oplevelser. Stedet er båret af hjerteblod, engagement og ambitiøse frivillige med rødder i det lokale.

Det gamle varmeværk midt i Ry er efter en kæmpe indsats af frivillige omdannet til et intimt spillested, hvor både musikere og bands på vej og veletablerede navne optræder.

Find Gnisten på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter vores høje skorsten!

Tid

Sted

Gnisten i Ry, Møllevej 22, 8680 Ry, Danmark